Proeftuinen

leestijd
0

leestijd:
± 0 min.

In de proeftuinen van Landbouw: Meerdere Smaken stimuleren we vernieuwingen in de landbouw. In Flevoland werken we aan een agrofoodsector die duurzaam, wendbaar en weerbaar is. De agrofoodsector wil voorop blijven lopen in de wereld, inspelen op nieuwe ontwikkelingen en de leefomgeving tussen stad en platteland versterken. We zetten in op gezonde landbouw voor iedereen. Om dit mogelijk te maken verbinden we onderzoek, onderwijs, ondernemers en overheden met elkaar in de proeftuinen. Hier helpen en ondersteunen we om nieuwe ontwikkelingen in de praktijk te testen, zoals bijvoorbeeld binnen natuur-inclusieve landbouw, precisielandbouw, circulaire productie, robotisering of verwerking. Dat gebeurt in proeftuinen.

Proeftuinen

Het overzicht:

De ondernemers en onderzoekers in deze proeftuinen kunnen de komende jaren rekenen op ondersteuning door Horizon Flevoland bij de verdere ontwikkeling van hun plannen.

Doet u mee?

Nieuwe ideeën voor proeftuinen zijn van harte welkom! Neem voor meer informatie contact op met Jessie de Lange van Horizon Flevoland (jessie@horizonflevoland.nl).
Samen werken we aan een gezonde landbouw voor iedereen!